www.semanarioserbio.com
Mayo 17, 2012, 09:32:58 *
Bienvenido(a), Visitante. Por favor, ingresa o regístrate.

Ingresar con nombre de usuario, contraseña y duración de la sesión
Noticias:

Inicio   Ayuda Buscar Ingresar Registrarse  
Páginas: [1]   Ir Abajo
  Imprimir  
Autor Tema: Satrovacki  (Leído 1816 veces)
Ozar_Midrashim
Full Member

Desconectado Desconectado

« : Junio 06, 2008, 02:42:51 »

Dado, ovo je za tebe. Upitala si me da li znam sta je satrovacki. Citao sam o tom, ali nikada nisam cuo nekog da govori tako. Pokusacu da pisem nesto:

Loscar Botai je bilde i tonis ne zna o nojrodnadjume citilipo.

Guiñar

Pozdrav!
dada
Jr. Member
**

« Respuesta #1 : Junio 06, 2008, 08:49:13 »

ha, ha, ili cak bolje...ah ah ah.....moj teca i tata ga pricaju...kad ih cujes nemozes da verujes....koja brzina...ja nestignem da razumem prvu recenicu kad su oni vec kod cetvrte.....mene facinira....jer mi prica o bogoti i masti naroda srbije...

pozdrav
dada
Nebojsa
Newbie
*

« Respuesta #2 : Agosto 10, 2008, 10:27:07 »

Ljudi pa nista lakse. U stvari šatrova?ki vam u velikoj meri ima veze sa raylaganje reci na slogove i okretanje rasporeda slogova po principu poslednji de re?i (slog) ide na pocetak. Evo primera:

Brate (bra-te) na šatrova?kom bi bilo Tebra (te+bra); nemoj (ne-moj) > mojne..... ili ako ve? ho?ete recenica bi vam bila slede?a:

Tebra al je devo ?evru, mai da remum od ?inevru
(brate al je ovde vru?e, ima da umrem od vru?ine)

Nadm se da je malo jasnije Sonrisa
K O P A O N I K
Administrator
Hero Member

« Respuesta #3 : Agosto 10, 2008, 11:03:31 »

Dobrodosao na Semanario serbio.
Lepo objasnjenje.

Soj011
Sr. Member

« Respuesta #4 : Septiembre 02, 2008, 05:15:30 »

I spanski ima satrovacki, tako sam cuo, ali mi je receno da u urugvaju imaju satrovacki takodje. 
Interesantno.

Sami protiv svih i ko ih ....
dada
Jr. Member
**

« Respuesta #5 : Septiembre 08, 2008, 10:45:42 »

hvala nebojsa.....pisati je lako...ali dali znas da pricas?Uhh i brzo molim vas.... Sonreir Sonreir Sonreir

dada
Nebojsa
Newbie
*

« Respuesta #6 : Septiembre 27, 2008, 11:03:35 »

s obzirom na to da je, dok sam odrastao satrovacki bio vrlo popularan, a kad provedes 12 godina u beogradu, na studijima, po zurkama, pa jos kasnije i radis sa ljudima koji ga i na poslu redovo upotrebljuju, da li mozes i da zamislis koliko sam se navikao i na pricu i na razgovor Sonrisa
Afrikanac
Hero Member

« Respuesta #7 : Marzo 05, 2009, 08:35:18 »

Sto se tice spanskog jezika, u Americi ne znam ali ovdje u Spaniji znam sigurno da je postojao satrovacki, bio je na vrhuncu popularnosti tokom 50-ih godina i poslije je polako izlazio iz mode, i smatrao se zargonom urbanih sredina, da "gradjani" ismijavaju "seljacine" itd (zvuci vrlo poznato, zar ne?). Ja sam slusao spanski satrovacki od moje majke, koja mi govori da ga je vrlo cesto upotrebljavala s prijateljicama i prica ga savrseno i dan danas, i ni od koga vise od starijih a kamoli od mladjih od mene ili od mojih vrsnjaka. U seriji Verano Azul, koja je bila prikazana i u Jugoslaviji, u jednoj epizodi ta djeca pocinju da pricaju satrovacki iz zafrkancije, ali ta posljednja "pojava" satrovackog u Spaniji nije bila povod da opet pusta korijene.

samo nek' s'e zdravo
Páginas: [1]   Ir Arriba
  Imprimir  

Ir a: