www.semanarioserbio.com
Mayo 17, 2012, 08:59:02 *
Bienvenido(a), Visitante. Por favor, ingresa o regístrate.

Ingresar con nombre de usuario, contraseña y duración de la sesión
Noticias:

Inicio   Ayuda Buscar Ingresar Registrarse  
Páginas: 1 2 3 [4]   Ir Abajo
  Imprimir  
Autor Tema: Prvi pozdrav i poruka  (Leído 3656 veces)
Srpkinja
Newbie
*

Desconectado Desconectado

« Respuesta #45 : Diciembre 06, 2008, 10:39:37 »

Pozdrav svimaa!!!Evo da vam se javim i ja,Kopaonik dobra ideja da napravite ovu stranicu!!!Ja sam u Barseloni vec 4 god,lep grad,ali jos lepse kad ima nasih... :)pozzz
smladen
Newbie
*

« Respuesta #46 : Diciembre 11, 2008, 10:25:21 »

Hola narode, ima jos po neki chovek Sevilji, recimo nas 4 iz jedne kompanije iz Novog Sada smo ovde 6-7 meseci a planiramo jos toliko.
Jevrosimu smo upoznali letos sasvim slucajno na ulici, razdusevili se sto cujemo srpski i ispostavilo se da je skroz ok lik.
Nisam bio na okupljanjima Andaluskih Srba (pandam Luzickim Srbima Sonrisa) ali je cimer bio i kontam da je to dobra fora skroz.
E da, ja sam od juna ovde, poslednjih 3 meseca pokusavam aktivnije da ucim jezik ali nisam uopste odusevljan napretkom,moguu kafani da se sporazumem sa konobarom ali sve dalje od toga...Triste... ima li ko savet kakav pametan oko tog jezika? Znam da je vecini lagano isao al meni bas i ne....

I tako, puno pozdrava iz kisom okupane Sevilje!

Voja
Newbie
*

« Respuesta #47 : Diciembre 11, 2008, 09:48:28 »

Hola narode, ima jos po neki chovek Sevilji, recimo nas 4 iz jedne kompanije iz Novog Sada smo ovde 6-7 meseci a planiramo jos toliko.
Jevrosimu smo upoznali letos sasvim slucajno na ulici, razdusevili se sto cujemo srpski i ispostavilo se da je skroz ok lik.
Nisam bio na okupljanjima Andaluskih Srba (pandam Luzickim Srbima Sonrisa) ali je cimer bio i kontam da je to dobra fora skroz.
E da, ja sam od juna ovde, poslednjih 3 meseca pokusavam aktivnije da ucim jezik ali nisam uopste odusevljan napretkom,moguu kafani da se sporazumem sa konobarom ali sve dalje od toga...Triste... ima li ko savet kakav pametan oko tog jezika? Znam da je vecini lagano isao al meni bas i ne....

I tako, puno pozdrava iz kisom okupane Sevilje!

Zdravo Mladene,

Evo da ti dam par saveta oko ucenja spanskog. Postoji drzavna skola "Escuela oficial de idiomas". Inace ta skola postoji u skoro svakom gradu. Ja sam je pohadjao pre sedam godina u Málagi i verovao ili ne cena je jos uvek ista. Postoji specijalan kurs bas za spanski namenjen strancima, jer su vecinom ucenici spanci koji uce ostale jezike... U Málagi i dan danas cena kursa je ista. Upisi su 2 puta godisnje i kurs traje 4 meseca. Kosta samo 60€ za 4 meseca i casovi se pohadjaju od Pon. do Petka 2 sata dnevno. Postoji varijanta od 9-11h ili od 11h do 13h. Na kraju semestra se polaze ispit i to je jedina zvanicna diploma u Spaniji. Ne brini nije toliko striktno, ima masa ljudi koji posle toga idu na sljaku... Pogledaj malo na netu i vidi gde se nalazi u Sevilji. Evo ti link za Málagu pa pogledaj:  www.eoimalaga.com

Inace U Málagi imas dosta nasih, racunam celu Costa del Sol. Veruj mi letos kad je bilo Evropsko prvenstvo u vaterpolu bilo nas je oko 60.

Ja konkretno nisam bio zadovoljan zivotom u Andaluziji ni socijalnim a pogotovu na profesionalnom nivou. Jesu ljudi druzeljubivi i otvoreni ali sve je to povrsno bar iz mog iskustva. U Barsi sam vec dve godine i razlika je ogrmna... Zavisi takodje sta ti je cilj i sta zelis...

Toliko nadam se da ce ti moj savet biti od koristi.

Pozdrav

K O P A O N I K
Administrator
Hero Member

« Respuesta #48 : Diciembre 12, 2008, 12:59:10 »

Pozdrav Mladenu i drustvu.
Najbolje je da nadjete neke spanjolke da vas poduce, tako se najlakse uci jezik  Lengua Lengua Lengua

smladen
Newbie
*

« Respuesta #49 : Diciembre 12, 2008, 04:15:15 »

Hvala za savete, pogledacu tu skolu definitivno mada bih radije ovaj Kopaonikov savet primenio Sonrisa al se ispostavilo da bez znanja jezika...pa ne ide bas Sonrisa
Andaluzija profesionalno....i ja sticem utisak da ovde bas i nema puno napred....Barselonu mi andaluzani ne hvale bas, kao losi su ljudi i bla bla ali svi kazu da se bolje zaradjuje u Madridu i Barseloni...
Moj plan je za sada do juna ovde a od juna...ko zna Sonrisa

Pozdrav svima!

deki
Newbie
*

« Respuesta #50 : Enero 17, 2009, 08:27:30 »

Zdravo svima

Bas mi drago cuti, da ovdje u spanij ima jos nasih...! Ja sam ovdje 4 meseca sada u madridu. Voleo bi znati gde izlazite vi? Gde se moze sretnit nasih ljudi? Ja sam cesto u buda bar, fortuny i archis,..., ako ima neko volje za druzenje ovdje, bilo bi mi drago! Puno pozdrava
Soj011
Sr. Member

« Respuesta #51 : Enero 29, 2009, 09:00:32 »

Ja sam u Barseloni vec 4 god,lep grad,ali jos lepse kad ima nasih... :)pozzz

Eto, bas nam je drago da si nam napisala da je lepse kad ima nasih, onda je baserlona bas lepsa kad se zna da ima nasih, sve lepih.  Nego sta ti znaci to pozzz jel ti mucas, pa kad pises to te koci?

Sami protiv svih i ko ih ....
smladen
Newbie
*

« Respuesta #52 : Marzo 05, 2009, 01:19:10 »

Ljudi, ja jos 20ak dana i odoh nazad. Ko prolazi kroz Sevilju ima jedinstvenu priliku da popije tursku kafu u Andaluziji, samo me kontaktira na PP Sonrisa

Páginas: 1 2 3 [4]   Ir Arriba
  Imprimir  

Ir a: