|
|
smladen
Newbie
|
 |
« Respuesta #1 : Marzo 05, 2009, 01:20:06 » |
|
A ja na dijetiii
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soj011
|
 |
« Respuesta #2 : Marzo 13, 2009, 04:40:46 » |
|
E, Mladene, Mladene, pokusaj da pratis pravoslavni post, nece ti trebati dijeta.
|
|
|
|
|
|
Sami protiv svih i ko ih ....
|
|
|
|
Afrikanac
|
 |
« Respuesta #3 : Marzo 19, 2009, 03:05:15 » |
|
Za nas koji smo u Madridu: preko puta zeljeznicke stanice Atocha (izlaz iz parkinga i za taksi) nalazi se rusko-ukrajinski supermarket u kojem mozete naci nekoliko vrsta Podravkinih pasteta i drugih proizvoda Ima tamo naravno i neizbjezna za Ruse Vegeta i neki ajvar nepoznatog porijekla (kupio sam ga ali nisam ga jos otvorio), neka tursija marke "Keljmendi" koju nisam kupio i ogromne tegle sa listovima kiselog kupusa. Sa njima i sa nekim ruskim dimljenim spekom smo napravili ama bas odlicne i ogromne sarme  U zoni Barrio del Pilar postoji mala prodavnica turske hrane, sa velikih asortimanom bijelih sireva, ciji gazda kaze da ce uskoro poceti sa prodajom gotovih pita: sirnica, burek, zeljanica... covjek mi je objasnio da mu je zena porijeklom "Bosanka iz Hrvatske" ma sta mu to znacilo... pa eto samo da znate, ja cu biti radoznao pa cu probati makar jednom da vidim na sta ce to da lici... Znam da ima nekoliko prodavnica bugarske hrane u Madridu, ali to istrazivanje mi tek predstoji. pozdrav svima
|
|
|
|
|
|
samo nek' s'e zdravo
|
|
|
|
|
|
Afrikanac
|
 |
« Respuesta #5 : Marzo 19, 2009, 09:06:51 » |
|
Prodavnica je na ulici Mendez Alvaro, vrlo blizu samom cosku sa pocetkom trga. Rusko-ukrajinskih prodavnica (zanimljivo je koliko se druze i slazu ovdje a tamo kod njih stalno prave neke probleme jedni drugima) ima mnogo u Madridu, npr. samo blizu gdje ja zivim znam 3, ali ova je veca i raznovrsnija, a kad sam vidio one Podravkine proizvode ostao sam bez teksta. Zaboravio sam da kazem da u svakom Alcampo-u ima neke rumunske dimljene svinjske koljenice, tako da mozete skuhati pasulj onaj pravi vojnicki  ponovo pozdrav.
|
|
|
|
|
|
samo nek' s'e zdravo
|
|
|
|
|
|
Evelina
|
 |
« Respuesta #7 : Marzo 23, 2009, 01:28:17 » |
|
Bila sam u toj prodavnici kad sam bila letos mesec dana u Madridu!  Sta reci... Odmah me uhvatila nostalgija za zavicajem. 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
K O P A O N I K
Administrator
Hero Member

|
 |
« Respuesta #8 : Marzo 23, 2009, 10:26:16 » |
|
Svratio sam pre neki dan. Kiseli kupus je cudnog ukusa, skoro gorak a nema ni dzema od sipaka (kraljevstvo za dzem od sipka). Medjutim, da ne preterujemo sa kritikama. Ipak nije lose, imaju mak (kraljevstvo za strudlu sa makom). :'(
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Afrikanac
|
 |
« Respuesta #9 : Marzo 23, 2009, 10:46:57 » |
|
slazem se za kupus sto si rekao... medjutim, ja sam 2 puta tamo kupio one tegle i prvi put prije 3-4 mjeseca ukus je bio fantastican, a posljednji put malo cudan, kako ti govoris, a marka ista... pa sada ne znam, da li vrijedi kupovati jos "na srecu" ili kako...
|
|
|
|
|
|
samo nek' s'e zdravo
|
|
|
|
Evelina
|
 |
« Respuesta #10 : Marzo 24, 2009, 08:19:31 » |
|
I meni se cini da se nesto pogorsalo. Neredovna nabavka i slaba kupovina... Pazi na datume i na rok trajanja.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Soj011
|
 |
« Respuesta #11 : Marzo 27, 2009, 02:41:24 » |
|
Ako ste Srbi, ne znam zasto bi kupovali proizvode onih koju si otvorili Jasenovac. Zar toliko u vasem zivotu fali te hrane da ne mozete da odolite podravki ili toj vegeti. A posebno ne mogu da verujem da kupujete kod prljavog turcina. Ajde da je neka druga muslimancina, nego prljavi Turcin.
Kao da zivite na Novom Zelandu pa ne mozete iz Srbije da nabavite sve to sto vam treba.
I posle izgubismo onolike srpske zemlje, pa kako da ne izgubimo kad ljudi lete za vegetom, vreme je posta pa nebih da mi izleti u pismo neka grublja rec.
|
|
|
|
|
|
Sami protiv svih i ko ih ....
|
|
|
|
Evelina
|
 |
« Respuesta #12 : Marzo 27, 2009, 02:53:19 » |
|
Znam, ali jela sam ih kad sam bila mala (mislim na te Podravkine supe) i podsecaju me jako na detinjstvo, tako da je tu vise presudio moj licni ukus nego bilo kakva povezanost sa mestom proizvodnje. Ja i dalje volim Zivotinjsko carstvo, imala sam album sa slicicama kao dete i uopste ne vidim razlog da me to asocira na Hrvatsku.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Afrikanac
|
 |
« Respuesta #13 : Marzo 27, 2009, 06:07:02 » |
|
1. vidim da nikad nisi bio u Turskoj, ili si isao vezanih ociju... 2. Kad je rijec o Vegeti, nije da ne odolijevam nego je kupujem potpuno savjesno i sa odlicnim raspolozenjem. 3. ne drzim post, to je stetno za zdravlje.
Inace, budi mi dobro i zdravo.
|
|
|
|
|
|
samo nek' s'e zdravo
|
|
|
|
Evelina
|
 |
« Respuesta #14 : Marzo 27, 2009, 11:28:55 » |
|
Slazem se sto se Vegete tice, zacin je odlican! 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|